maanantai 9. heinäkuuta 2012

Palstakuulumisia

Viljelypalstalla rehottaa villisti rikkaruohot, kun aikonnaan ei ole tullut kitkettyä. Tarpeeksi kun vitkuttelee kitkemisen kanssa, saa huomata kuinka vaikean hommasta saakaan, kun penkit tuntuvat olevan yhtä juurimattoa. Tiedän, hommaan olisi pitänyt ryhtyä paljon aiemmin, mutta aina työpäivän jälkeen ei jaksa etc. Kinkentäoperaatio alkaa kuitenkin nyt olla loppusuoralla ja penkkeihin on levitelty ruohokatetta hillitsemään hiukan uutta rikkisinvaasiota.

Perkauksen edetessä palstalla on paljastunut muutama totaalinen epäonnistuminen, esim. rucolan taimia emme ehtineet koskaan nähdä, sillä kirpat vetivät kaiken naamaansa. Mustard seeds- salaattisekoitukselle ja kyssäkaaleille kävi niin ikään samasta syystä ohraisesti. Lehtikaalin taimetkin katosivat mystisesti. Basilikakylvökset epäonnistuivat täysin, mutta onneksi osan olin esikasvattanut ja ne näyttävät lähteneen kasvuun ihan kivasti. Pari penkkiä täytyy siis vielä kääntää ympäri ja kylvää uudelleen. Salaatti ja retisiit ehtivät vielä, toivottavasti pinaattikin.

Onneksi kasvimaan ulkopuolella näyttää paremmalta. Lopuksi pari kuvaa äiteen plantaasilta.

Akileija ´Nora Barlow´ on mielestäni kauneimpia akileijoja. Tämä yksilö istutettiin viime kesänä harjoittelupaikastani saaduista jäännöseristä.
Ritarinkannus on venynyt parimetriseksi.
Kiinanpionilajike lienee `Felix Crousse´


Edellistä vielä ihanampi on juhannuksena kukkinut ´Red Charm´. Felix siis on hiukan myöhäisempi.Äidin pieni niittyhanke on tuottanut tulosta. Pihanurmen ja vanhan pellon välistä kaistaletta on käännetty, niitetty ja köyhdytetty. Maahan huiskittu itse kerättyjä niittysiemeniä, päivänkakkaraa, puna- ailakkia, harakankelloa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti