sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Hanging basket

Mielestäni tavalliset valmisamppelit valkoisissa poteissaan ovat aika hanurista. Paljon kivempi on koota sellainen itse mieleisistään kasveista. Otinkin mallia muutamasta Youtube- videosta ja väsäsin oman versioni äitini kuistin koristeeksi. Tehtävään soveltuvia koreja ei vain mistään löydy, joten kävin hakemassa kirpparilta metallirunkoisen lampunvarjostimen, josta kangas revittiin pois. Pohjan voi vuorata kookoskuidulla, säkkikankaalla, muovilla tai sammalella kuten itse tein. Jos käyttää jotain kangasta tai muovia, tehdään vain sivuille istutusreiät. Tarkoitus siis on, että lopputuloksesta tulee muhkea kukkarunsaus. Onnistunko, se jää nähtäväksi.


Reunat vuorataan sammalella. Sivuille istutetaan tasaisin välein kasveja, tässä lobeliaa. Vähän heikosti erottuvat kuvassa.

Istutusta jatketaan kerroksittain, kunnes viimeiset kasvit istutetaan päällimmäisiksi.

Lopputulos aiheutti nauruntyrskähdyksiä, mutta olen vakuttunut, että kuukauden päästä kasvit ovat peittäneet sammaleentursakkeet ja kaikki ihailevat muhkeaa kukkakoria. Heh heh. Harmittava takaisku oli kukkasten loppuminen kesken, arvioin siis tarvittavan kasvimäärän hiukan alakanttiin ja täytteeksi piti käydä repimässä talon takaa hiukan hopeahärkkiä. Korista tuli myös turkasen painava, eikä äitee antanut lupaa ripustaa sitä amppeliksi ( tippuu vettä kaiteelle). Tekele siis päätyikin maitotonkan päälle.


Eilen istutin äitini plantaasille Türin tuliaiset eli kaksi makeakirsikkaa ja japaninlaikkuköynnöksen, joka toivottavasti jonain päivänä tekee minikiivejä!

Kirsikka on tuettu heinäseipäillä, joiden ympärille on helppo virittää syksyllä jänisverkko.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti