torstai 1. maaliskuuta 2012

Tästä se alkaa..

nääs uusi blogi sekä puutarhurin kevät. Eilen tongin hiukan siemenlaatikoita, kun muistin siellä olevat orvokin siemenet. Nehän piti kylvää kiireen vilkkaa. Toisessa pussissa oli toissa vuotisista kylvöistä ylijääneitä siemeniä. Tänään kuitenkin kylvin vain uusia Seemnemaailmasta tilattuja siemeniä. Näihin kiharareunaisiin orvokkeihin törmäsin ekan kerran pari vuotta sitten Tanskassa. Sellaisia ei täällä juuri ole näkynyt, joten pitää kasvattaa itse. Sama koskee noita mustia orvokkeja. Toissatalvena kylvin muistaakseni näihin samoihin aikoihin mustia orvokkeja, mutta jostain syystä ne eivät kerenneet kukkia keväällä. Se tosin ei haitannut, sillä saimme nauttia niiden kukinnasta myöhemmin kesällä ja vielä marraskuussakin!



Kylvin siemenet kylvöseoksella täytettyyn vanhaan jauheliharasiaan. Peitin kylvöksen hennosti ja nostin jääkaapin päälle pimeään. Orvokin siemen itää parhaiten pimeässä. Nyt pitää vain muistaa, että se rasia on siellä kaapin päällä ja käydä sumuttamassa kylvöstä aina välillä...

3 kommenttia:

  1. Piti heti tulla kurkkimaan, minkälaisen blogin olet aloittanut. Hyvältä vaikuttaa :) Kiva, kun löysit blogiini - parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

    VastaaPoista
  2. Paljon Onnea blogisi aloitukselle tästä se alkaa kevään kynnyksellä!
    Orvokit ovat lempikukkiani ja hyvin ovat siementäneet itsekseen, joskin pienempänä kukintona., mutta en malta olla ostamatta niitä heti kun ilmestyvät.
    Sumuttelun nautintoja kohti kevättä.

    Mukavaa illanjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  3. Kiitos molemmille. Taidan antaa osan orvokeista siementää ja katson sitten mitä siitä seuraa..

    VastaaPoista